Next

The site is located near the famous Shivaji statue in the most verdant belt of Kothrud. The plot was initially covered with thick plantation all over and had two big wells. It was really a challenge to allocate the space or building, so that minimum trees could be cut and others to be transplanted creating a big green open space.

The main design approach to face all the above challenges was to create a big open space in the centre of the plot, where all the trees coming up in locations were transplanted. The buildings were planned to face the big green landscaped area offering a picturesque view.

The scheme comprises three residential buildings of eleven stories, with one, two and three BHK apartments. All the flats have big terraces attached to living/dining and bedrooms. It also has a small building of about seventy EWS units, which was the mandatory requirement.

The central recreational space houses the existing well, a modern club house, a swimming pool and a large green expanse of lawn with a walk-way all along the periphery. The badminton and basketball courts are also accommodated. The arresting modern elevation with rooftop pergola affords an eye-catching view, at the same time exhibiting the simplicity of a modern era.